Vart man en rörmokare om man bor i Uppsala?

När är det man behöver en rörmokare egentligen? Primärt används rörmokaren för att få bort stopp i rör av olika slag, avlopp och liknande. Det är inte speciellt ovanligt att man en dag sätter på kranen eller duschen och märker att vattnet inte riktigt försvinner som det ska. Du behöver dock inte oroa dig, speciellt om du bor i Uppsala då det alltid finns händiga rörmokare nära till hands som kan hjälpa dig. Eftersom det finns så pass många företag här konkurrerar många och flera kan tänka sig att jobba lite obekväma tider.

Det är ju såklart inte bara Uppsala som är ensamma om detta, i alla större städer runt om i Sverige hittar man rörmokare som kan hjälpa dig mitt i natten. Det hade vart lite jobbigt om ett rör spricker mitt i natten och du måste vänta i några timmar tills du kan få hjälp, då är redan lägenheten förstörd. En annan stor fördel med att bo i en stad som Uppsala med många rörmokare är att priset sänks. Det är inte konstigt egentligen, måste man konkurrera mot flera andra företag så sänker man gärna priset för att få fler kunder. Hur som helst behöver du aldrig vänta länge, oavsett om det är akut eller inte. Dessutom behöver du inte bo i stadskärnan för att få en duktig rörmokare, alla företag åker runt i länet och du kan få hjälp även om du bor ute i skogen. Det bästa är att dom flesta företag kan erbjuda flera olika VVS-tjänster till som kund också. Behöver du akuthjälp kan jag rekommendera ett bra VVS-företag i Uppsala.

Hur mycket kostar det att anlita en rörmokare?

Det är ju så klart svårt att säga hur mycket det kostar att anlita en rörmokare då inget jobb är likadant. Vissa jobb går på en timme, andra behöver flera dygn för att slutföras. Det du först bör göra är att undersöka problemet, är det endast ett rör som är sönder eller behöver du hjälp med flera olika problem? Vet du själv vad som behövs göras kanske? Om du kan på något sätt uppskatta tiden för arbetet kan enkelt räkna ut kostnaden. En rörmokare tar mellan 400-600 kronor per timme, så det är bara ta timbeloppet gånger antal timmar problemet tar att lösa.

Jag vet att man gärna vill komma undan billigt och därför letar efter det allra billigaste. Men du får inte glömma att det oftast är billigt av en anledning, det betyder nödvändigtvis inte att alla som låga priser gör ett dåligt jobb men det är värt at vara extra noga. Ska du anlita ett billigt företag bör du kontakta referenser och fråga om deras tidigare jobb, är företaget motvilliga till att lämna ut referenser skulle jag tipsa att ni letar vidare och kanske väljare något lite dyrare. Då är ni i alla fall säkra på att det ni får är av kvalitet och inte billigt och slarvigt svartbygge. Svartjobb är alltså inget du ska leta efter, läs mer här om hur du kan stoppa lokala svartjobb.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *